Ander Textiel.

Op deze pagina's wil ik mijn andere projecten laten zien. Ik vind quilten het allerleukst, maar tussendoor doe ik ook graag wat anders. Gewoon voor de afwisseling, of omdat het voor een tentoonstelling nodig is. 

 

Dit zijn twee gekantkloste vogels voor een quilt, die ik binnenkort afmaak. De pauw een eindje verder naar beneden komt ook in die quilt.

Haken.

Rozeta Cal 2019, tot en met toer 21.

Het paarsgroene lapje is het proeflapje. Hierbij gebruik je de techniek tapestry haken. Je werkt met meerdere kleuren, waarbij je de draad achterlangs meeneemt. De voor- en de achterkant zien er nagenoeg identiek uit. Het driekleurige lapje is het echte werk. De eerste tien toeren van week 1.

Dit is het begin van de Prism Blanket. Er moeten nog heel wat rijen bij aan gezet worden. Ik maak eerst een rij onderdriehoekjes, dan op die rij de cirkeltjes en dan alle bovendriehoekjes. 

Voorlopig schiet dit project wat minder op, aangezien ik weer meedoe aan de CAL van Scheepjes. 

Een Shrug, ook van Scheepjes. Dit patroon zat bij het Ubuntu pakket en het lijkt me leuk ook eens iets draagbaars te maken. Uiteraard wel in mijn favoriete kleuren.

De Ubuntu Scheepjes Cal 2018 is af.

Ik doe mee aan de Scheepjes CAL 2018, Ubuntu. Het wordt een zeshoekig kleed. Hier heb ik de eerste twee punten. Het moeten er zes worden, in zes kleuren. De zes punten zijn week 1. Het geheel bestaat uit 12 weken.

Hier zijn wat punten met week 2 en een gedeelte van week drie erbij.

Kantklossen.

Hier heb ik twee vlinders geklost, die komen in een collage vlinderquilt.

Deze pauw komt in de vogelquilt met de andere vogeltjes.


Dit bloemetje heb ik tussendoor geklost. Ik had al een tijd geen blaadjes meer geklost en dat is een handigheidje dat je moet blijven oefenen. Met blaadjes bedoel ik de ovale bloemblaadjes.

Stofverven.

Ik vind ook stofverven erg leuk. Hier ben ik met procion bezig. Andere manieren, zoals ecoprinten en monoprinten vind ik ook leuk.


En hier nog wat punten met de totale week 3 erbij. Ik had voor het gemak eerst aan alle punten week 3 tot en met het gekleurde gedeelte gedaan en daarna aan alle punten het grijs gemaakt.