Cursussen/Workshops/Themadagen.

Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen via het contactformulier.

 

 

We zijn weer gestart met ingang van 6 september. Zolang de anderhalvemetermaatregel van toepassing is, maximaal twee personen per keer. Vanaf 25 september weer met meer tegelijk.

 

Ik bied een cursus, workshops en themadagen. Wat zijn de verschillen? 

De cursus duurt twee uur per keer en kost 10 euro per keer , de workshop beslaat een dagdeel (3 uur) en kost 20 euro per keer, een themadag beslaat de hele dag van 10 tot 16, met lunch. Hierbij is de prijs afhankelijk van het materiaal.

Bij de workshops is het de bedoeling om tot en met het quiltwerk te komen, tenzij anders vermeld.

 

Cursus:

De cursus is een doorlopend proces, waarbij iedereen wekelijks aan zijn/haar eigen werkstuk werkt. Ik ondersteun en leg uit waar nodig. Op deze manier leer je van je eigen werkstuk maar ook zijdelings van de werkstukken van je medecursisten.

 

Ik vermeld hier welk dagdeel vol is en op welk dagdeel een groepje gestart is waar nog plaats is. Je kunt kiezen om aan te sluiten bij een groepje waar nog plaats is, of een nieuw groepje starten. Een nieuw groepje start dus ook gewoon met 1 persoon.

Op maandagavond is in principe nog plaats voor 2 personen. 

Op woensdagochtend is in principe nog plaats voor 1 persoon.

 

 

 

 

Workshops:

 

Collagequilten. Een combi van stof, papier en stempelen. Hierbij gaat de workshop vooral om het maken van de toplaag. Het quiltwerk gaat het gemakkelijkste met de naaimachine. 

 

Disappearing blocks. (Verdwijnblokken). Het traditionele patchwork maar dan met een moderne twist. We maken een traditioneel blok, dat versneden wordt en na wat draaien opnieuw aan elkaar genaaid. Met 1 blok kun je aan het quiltwerk toekomen.

 

HST. Half Square Triangles (halve vierkant driehoeken). Een methode om snel een quilt(top) te maken.

 

Binding. (Afwerkbies). De quilt is gequilt, maar dan? Hoe zet ik de binding aan de quilt? Je krijgt uitleg over verschillende biesmethodes, waarna je zelf aan de gang gaat met je eigen quilt(s).

 

Ook bij de workshops kun je in overleg zelf een dag(deel) kiezen. Ik vermeld hier wanneer er een workshop gepland staat, waarbij nog plaats over is en wanneer dagdelen al vol zijn, of sowieso niet beschikbaar. 

 

Niet beschikbaar:

Maandagavond.

Woensdagochtend.

Vrijdagavond.

 

Themadagen:

 

Zaterdag 2 oktober: Vliesofix-je-dag. Scherpe puntjes, cirkelvormen, met vliesofix kan alles, gemakkelijk en snel. 

 Van 10:00-16:00. Kosten: 55 euro. Lunch inbegrepen. Materiaal is inbegrepen maar je eigen lapjes meenemen kan uiteraard ook.

 

Ufodag. Neem een quilt mee die maar niet verder komt. Van 10:00-16:00. 

Kosten: 45 euro.  Lunch inbegrepen. 

 

Restverwerking. Heb jij ook zoveel stof over na het maken van een quilt? Neem het mee, ruil eventueel met andere deelnemers en maak van je restjes nog een mooie quilt. Van 10:00-16:00. 

Kosten: 45 euro. Lunch inbegrepen. 

 

Paperpiecedag. Ontwijk jij ook patronen met scherpe puntjes? Met paperpiece techniek hoeft dat niet meer. 

 Van 10:00-16:00. Kosten: 55 euro. Lunch inbegrepen. Materiaal is inbegrepen maar je eigen lapjes meenemen kan uiteraard ook.

 

Vliesofix-je-dag. Scherpe puntjes, cirkelvormen, met vliesofix kan alles, gemakkelijk en snel. 

 Van 10:00-16:00. Kosten: 55 euro. Lunch inbegrepen. Materiaal is inbegrepen maar je eigen lapjes meenemen kan uiteraard ook.

 

Ook bij de themadagen kun je in overleg zelf een dag kiezen. Ik vermeld hier wanneer er een themadag gepland staat, waarbij nog plaats over is en wanneer dagen al vol zijn, of sowieso niet beschikbaar. 

Niet beschikbaar:

 

Maandagavond.

Woensdagochtend.

 Vrijdagavond.

 

 Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen via het contactformulier.

 Voor Bint Welzijn te Sint-Michielsgestel en Berlicum verzorg ik de quiltlessen. Ook bij deze cursus werkt iedere deelnemer aan zijn/haar eigen werkstuk. Ben je beginnend quilter en heb je nog geen werkstuk, kies je in overleg een werkstuk om aan te beginnen. Je kunt meer informatie opvragen en aanmelden via hun website, www.bintwelzijn.nl

 


Ufodag 2 2019.

Tijdens deze 2de ufodag van 2019 heeft Annie gewerkt aan een logcabinquilt. Ikzelf heb aan mijn buurtquilt gewerkt. Het was heel gezellig en we kijken alweer uit naar de volgende Ufodag. Doe jij ook mee?


Workshop Zomerquiltje

Een voorbeeld van de workshop Zomerquiltje. Dit quiltje is gemaakt door Janny. Zij gaat ook de andere twee patroontjes nog maken, die inbegrepen zijn bij de workshop.


Dit zijn voorbeelden van de restverwerkingsdag in april. Dit is de doorgaande logcabin. Ik ben ook erg dol op de Half Square Triangels, te gebruiken met en zonder achtergrondkleur. 

Het is erg gezellig om met een groepje bezig te zijn met restverwerking. Je hoeft niet na te denken, je kunt heerlijk kletsen tussendoor en je brengt elkaar op leuke ideeen.


Prive Workshopdag in maart 2019.

Het was een gezellige dag met twee vriendinnen. Zij hebben ervoor gekozen om te werken aan de Gestelse-Quilt-Club-blokjes. De blokjes zijn tijdens de dag zelf niet afgekomen maar ondertussen heb ik al weer een foto van een af blokje mogen ontvangen. Deze staat op mijn instagramaccount.


Ufodag februari 2019.

De Ufo dag op 16 februari was erg gezellig. Er is met de hand gepatcht, met de hand doorgequilt, met de machine doorgequilt en met de machine gepatcht. De oudste ufo lag al minstens 14 jaar te wachten tot er weer aan gewerkt ging worden, de jongste ufo lag slechts een paar jaar op zolder. De oudste ufo ( die met de dolfijnen) is ondertussen zelfs wip geworden. 


Workshop Regiodag Quiltersgilde.


Workshop met quiltbee, aangepaste blokken.


15 September 2018. Procionverven, kleurenpalet.