Cursus/Workshops/Themadagen.

Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen via het contactformulier.

 

 Ik heb een klein atelier, met ruimte voor drie of vier mensen, afhankelijk van wat we precies doen. Een cursus/workshop gaat zelfs met 1 persoon door.

 

Cursus:

Op maandagavond en woensdagochtend geef ik algemeen cursus. Ieder werkt op zijn/haar eigen niveau aan eigen projecten. Ik ondersteun en leg uit waar nodig. Voor beginnende quilters heb ik een korte beginnerscursus voor de basistechnieken. Na een paar keer kun je dan verder met je eigen project. Iedereen leert van elkaar.

Maandag van 20:00 tot 22:00. Hier is nog 1 plaats beschikbaar.

Woensdag van 9:30 tot 11:30. Dit groepje is vol.

Wil je je aanmelden of op een andere dag/dagdeel? Neem even contact met mij op, er is in overleg veel mogelijk.

 

 Workshop/Themadag: 

 

In principe is een workshop 1 dagdeel, maar ik vind dat altijd te kort, dus duren mijn workshops een hele dag. Daarom noem ik het workshop/themadag. De dagen duren altijd van 10:00 tot 16:00 en kosten met materiaal en lunch inbegrepen 60 euro.

 

De eerstvolgende is zaterdag 7 september 2024 van 10:00 tot 16:00. Het thema is logcabin.

Er is nog 1 plaats beschikbaar.

 

Komt deze dag niet uit of wil je een ander thema? Overleg even met mij, we komen er vast wel uit. 

 

Andere mogelijke thema's:

 

Collagequilten. Een combi van stof, papier en stempelen. Hierbij gaat de workshop om het maken van de toplaag. Het quiltwerk (dat je thuis of tijdens de workshop vrijquilten doet), gaat het gemakkelijkste met de naaimachine. 

 

Vrijquilten. Freemotion en Freehandquilten. Dit is uit de vrije hand quilten. Je beweegt zelf je quiltje onder je naaimachine door, op zo'n manier dat je niet alleen rechte lijnen quilt, maar ook gebogen. Hiervoor heb je een naaimachine nodig die het transportvoetje kan laten zakken. Bij deze workshop leer je de basis van freemotionquilten. Wanneer je al meer ervaring hebt met freemotionquilten, is dit ook een leuke aanvulling op de workshop collagequilten. 

 

Disappearing blocks. (Verdwijnblokken). Het traditionele patchwork maar dan met een moderne twist. We maken een traditioneel blok, dat versneden wordt en na wat draaien opnieuw aan elkaar genaaid. Met 1 blok kun je aan het quiltwerk toekomen.

 

HST. Half Square Triangles (halve vierkant driehoeken). Een methode om snel een quilt(top) te maken.

 

Binding. (Afwerkbies). De quilt is gequilt, maar dan? Hoe zet ik de binding aan de quilt? Je krijgt uitleg over verschillende biesmethodes, waarna je zelf aan de gang gaat met je eigen quilt(s).

 

Organisch appliqueren met vliesofix. Zie foto's van themadag vliesofix november 2021, bij de foto's op deze pagina.

 

 

Ufodag. Neem een quilt mee die maar niet verder komt. 

Kosten: 45 euro.  Lunch inbegrepen. 

 

Restverwerkingsdag. Heb jij ook zoveel stof over na het maken van een quilt? Neem het mee, ruil eventueel met andere deelnemers en maak van je restjes nog een mooie quilt. 

Kosten: 45 euro. Lunch inbegrepen. 

 

Paperpiecedag. Ontwijk jij ook patronen met scherpe puntjes? Met paperpiece techniek hoeft dat niet meer. 

  

Vliesofix-je-dag. Scherpe puntjes, cirkelvormen, met vliesofix kan alles, gemakkelijk en snel. 

  

Ook bij de themadagen kun je in overleg zelf een dag kiezen. 

 

 

 Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen via het contactformulier.

 Voor Bint Welzijn te Sint-Michielsgestel verzorg ik de quiltlessen. Ook bij deze cursus werkt iedere deelnemer aan zijn/haar eigen werkstuk. Ben je beginnend quilter en heb je nog geen werkstuk, dan begin je met de basistechnieken. Van wat je maakt, kun je dan kleine quiltjes maken, of een grotere door alles aan elkaar te leggen. Je kunt meer informatie opvragen en aanmelden via de website van Bint:  www.bintwelzijn.nl

 


Resultaten van de Themadag Vliesofix november 2021.

 

Tijdens deze themadag is er aandacht besteed aan diverse soorten verstevigingsvlies en zijn we aan de slag gegaan met vliesofix.  Annie en Tinie zijn organisch aan het werk gegaan, Tinie met groen en Annie met blauw. Jose heeft gekozen voor een traditioneler blok. Het was weer een gezellige dag met lekkere lunch. 

Ik weet niet waarom de foto van Jose's werkstuk op zijn kant staat, in mijn computer staat de foto wel rechtop.


Ufodag 2 2019.

Tijdens deze 2de ufodag van 2019 heeft Annie gewerkt aan een logcabinquilt. Ikzelf heb aan mijn buurtquilt gewerkt. Het was heel gezellig en we kijken alweer uit naar de volgende Ufodag. Doe jij ook mee?


Workshop Zomerquiltje

Een voorbeeld van de workshop Zomerquiltje. Dit quiltje is gemaakt door Janny. Zij gaat ook de andere twee patroontjes nog maken, die inbegrepen zijn bij de workshop.


Dit zijn voorbeelden van de restverwerkingsdag in april. Dit is de doorgaande logcabin. Ik ben ook erg dol op de Half Square Triangels, te gebruiken met en zonder achtergrondkleur. 

Het is erg gezellig om met een groepje bezig te zijn met restverwerking. Je hoeft niet na te denken, je kunt heerlijk kletsen tussendoor en je brengt elkaar op leuke ideeen.


Prive Workshopdag in maart 2019.

Het was een gezellige dag met twee vriendinnen. Zij hebben ervoor gekozen om te werken aan de Gestelse-Quilt-Club-blokjes. De blokjes zijn tijdens de dag zelf niet afgekomen maar ondertussen heb ik al weer een foto van een af blokje mogen ontvangen. Deze staat op mijn instagramaccount.


Ufodag februari 2019.

De Ufo dag op 16 februari was erg gezellig. Er is met de hand gepatcht, met de hand doorgequilt, met de machine doorgequilt en met de machine gepatcht. De oudste ufo lag al minstens 14 jaar te wachten tot er weer aan gewerkt ging worden, de jongste ufo lag slechts een paar jaar op zolder. De oudste ufo ( die met de dolfijnen) is ondertussen zelfs wip geworden. 


Workshop Regiodag Quiltersgilde.


Workshop met quiltbee, aangepaste blokken.


15 September 2018. Procionverven, kleurenpalet.