Cursussen/Workshops.

Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen via het contactformulier.

 

Cursussen:

Op maandagavond en woensdagochtend zijn mijn cursusdagen, waarbij de deelnemers (tijdens corona maximaal 2 tegelijkertijd) doorwerken aan verschillende projecten. Op maandagavond heb ik nog plaats voor 1 persoon.

Wil je graag op een andere dag/avond, neem dan even contact op, daar komen we wel uit. 

 

Het komende seizoen wil ik me bezighouden met "Disappearing blocks". Als je mee wilt doen met dat project, laat het me dan even weten.  

 

Workshop agenda:

 

Vanwege corona draai ik de boel om. Hieronder zie je de workshops die ik aanbied. Aangezien ik vanwege de anderhalve meter afstand maar twee mensen tegelijk in mijn atelier kan laten werken, kun je kijken welke workshop je wilt volgen. In overleg kiezen we dan samen een datum uit. 

 

 Ufodag. Neem een quilt mee die maar niet verder komt. Van 10:00-16:00. 

Kosten: 45 euro.  Lunch inbegrepen. 

 

Restverwerking. Heb jij ook zoveel stof over na het maken van een quilt? Neem het mee en maak van je restjes nog een mooie quilt. Van 10:00-16:00. 

Kosten: 45 euro. Lunch inbegrepen. 

 

Paperpiecedag. Ontwijk jij ook patronen met scherpe puntjes? Met paperpiece techniek hoeft dat niet meer. 

 Van 10:00-16:00. Kosten: 50 euro. Lunch inbegrepen. Je kunt je eigen stoffen meenemen, maar een los stofpakketje kopen kan ook. Graag kleurvoorkeur aangeven.

 

Vliesofix je dag. Scherpe puntjes, cirkelvormen, met vliesofix kan alles, gemakkelijk en snel. 

 

Van 10:00-16:00. Kosten: 50 euro. Lunch inbegrepen. Je kunt je eigen stoffen meenemen, maar een los stofpakketje kopen kan ook. Graag kleurvoorkeur aangeven.

 

??????Zaterdag 29 augustus: Ufodag. Neem een quilt mee die maar niet verder komt. Van 10:00-16:00. 

Kosten: 45 euro. Lunch inbegrepen. Aanmelden kan tot en met woensdag 26 augustus.

 

??????Zaterdag 26 september: Vliesofix je dag. Scherpe puntjes, cirkelvormen, met vliesofix kan alles, gemakkelijk en snel. 

Van 10:00-16:00. Kosten: 50 euro. Lunch inbegrepen. Je kunt je eigen stoffen meenemen, maar een los stofpakketje kopen kan ook. Graag kleurvoorkeur aangeven. Aanmelden kan tot en met woensdag 23 september.

 

???????Zaterdag 24 oktober: Bochtenwerk. Diverse manieren om mooi bochtenwerk te maken.

Van 10:00-16:00. Kosten: 50 euro. Lunch inbegrepen. Je kunt je eigen stoffen meenemen, maar een los stofpakketje kopen kan ook. Graag kleurvoorkeur aangeven. Aanmelden kan tot en met woensdag 21 oktober.

 

???????Zaterdag 21 november. Kerstthema. Van 10:00-16:00. Kosten: 50 euro. Lunch inbegrepen. Je kunt je eigen stoffen meenemen, maar een los stofpakketje kopen kan ook. Graag kleurvoorkeur aangeven. Aanmelden kan tot en met woensdag 18 november.

 

Wekelijks:

Maandagavond en woensdagochtend: vrije cursus. Andere dag/dagdeel in overleg.

Bij deze cursussen werk je aan je eigen werkstuk. Daarmee bedoel ik dat er verschillende mensen aan verschillende werkstukken bezig zijn. Op deze manier kun je technieken bekijken bij iemand anders, zonder dat je zelf alles hoeft te proberen. Het werkt ook inspirerend. Op maandag heb ik nog ruimte voor 3 personen, op woensdag voor 2. In overleg is een andere dag, of een ander dagdeel ook mogelijk.

 

Op aanvraag geef ik diverse quilt/patchwork workshops, dat kan varieren van traditioneel naar modern of met andere materialen zoals diverse soorten verf.

 

 

Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen via het contactformulier.

 

Voor Bint Welzijn te Sint-Michielsgestel en Berlicum mag ik de quiltlessen gaan verzorgen. Ik wil bij deze cursus meer nadruk leggen op het quilten zelf en het gebruik van negatieve en positieve ruimte. Je kunt meer informatie opvragen en aanmelden via hun website, www.bintwelzijn.nl

 


Ufodag 2 2019.

Tijdens deze 2de ufodag van 2019 heeft Annie gewerkt aan een logcabinquilt. Ikzelf heb aan mijn buurtquilt gewerkt. Het was heel gezellig en we kijken alweer uit naar de volgende Ufodag. Doe jij ook mee?


Workshop Zomerquiltje

Een voorbeeld van de workshop Zomerquiltje. Dit quiltje is gemaakt door Janny. Zij gaat ook de andere twee patroontjes nog maken, die inbegrepen zijn bij de workshop.


Dit zijn voorbeelden van de restverwerkingsdag in april. Dit is de doorgaande logcabin. Ik ben ook erg dol op de Half Square Triangels, te gebruiken met en zonder achtergrondkleur. 

Het is erg gezellig om met een groepje bezig te zijn met restverwerking. Je hoeft niet na te denken, je kunt heerlijk kletsen tussendoor en je brengt elkaar op leuke ideeen.


Prive Workshopdag in maart 2019.

Het was een gezellige dag met twee vriendinnen. Zij hebben ervoor gekozen om te werken aan de Gestelse-Quilt-Club-blokjes. De blokjes zijn tijdens de dag zelf niet afgekomen maar ondertussen heb ik al weer een foto van een af blokje mogen ontvangen. Deze staat op mijn instagramaccount.


Ufodag februari 2019.

De Ufo dag op 16 februari was erg gezellig. Er is met de hand gepatcht, met de hand doorgequilt, met de machine doorgequilt en met de machine gepatcht. De oudste ufo lag al minstens 14 jaar te wachten tot er weer aan gewerkt ging worden, de jongste ufo lag slechts een paar jaar op zolder. De oudste ufo ( die met de dolfijnen) is ondertussen zelfs wip geworden. 


Workshop Regiodag Quiltersgilde.


Workshop met quiltbee, aangepaste blokken.


15 September 2018. Procionverven, kleurenpalet.