· 

Boeken zonder uitgebreide review

Dat is weer even geleden maar ik heb in de tussentijd ook niet stil gezeten. Ik heb het Zoutpad gelezen van Raynor Winn en het Petrusmysterie van Jeroen Windmeijer maar ik heb van geen van beide boeken een review gemaakt. Het is gewoon te druk. Maar ik kan er natuurlijk wel mijn korte mening over geven. Het Zoutpad: Niet echt mijn boek. Een reisbeschrijving van een koppel dat wegens moeilijke omstandigheden een wandeltocht langs de Engelse kust onderneemt. Echt gebeurd, dus te realistisch naar mijn zin. Vooral heel veel regen en honger. Na het boek van Melissa Da Costa dat echt geweldig was, is het voor mij niet interessant. 

Het Petrusmysterie van Jeroen Windmeijer daarentegen is wel echt spannend en interessant. Niet waargebeurd, maar wie zegt dat het niet waar zou kunnen zijn? In dit verhaal blijkt Petrus niet zoals gedacht in Rome begraven te liggen maar in Leiden en blijken een aantal bijbelse gebeurtenissen te berusten op een verschil in inzicht. Een intrigerend uitgangspunt. Ik heb er geen review van gemaakt omdat ik mij voorgenomen heb voorlopig alleen reviews te maken van de Readshop- en de Hebbanboeken. Het Zoutpad valt daar ook niet onder, dat boek had ik geleend van een vriendin, bedankt nog.

Voor de 'voorpagina' van dit blogbericht heb ik de foto 'liggend' gemaakt, misschien dat de foto dan niet steeds gedraaid wordt.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0