· 

Feuilleton 1.01 De belofte.

De belofte.

Nog maar drie weken en dan is het zover. De bewoners van St. Arbrestel kijken er allang naar uit. Het nieuwe dorpshuis waar zo veel weerstand tegen was, wordt eindelijk officieel geopend. Het is al wel in gebruik genomen, je kunt de verschillende verenigingen toch niet zolang zonder een dak boven hun hoofd laten aanmodderen. Maar over drie weken wordt de opening officieel feestelijk gevierd. Michelle kijkt tevreden rond. Het gebouw zelf is allang in orde, alleen de inrichting kan hier en daar nog wel wat leuks gebruiken. Bijvoorbeeld die ene kale wand daar. Misschien kan de quiltclub daar wat voor maken. Daar zal ze het morgen met hen over hebben, dan zitten ze toch in het werkcafé  te quilten.

 

De volgende dag vraagt Michelle de leden van de quiltclub of zij iets voor de kale wand kunnen maken. De leden reageren enthousiast en beginnen meteen door elkaar heen te roepen wat er allemaal mogelijk is en welke leuke patronen heel geschikt zouden zijn. Geerte, de kartrekker, probeert het allemaal wat te structureren. Ze schrijft enkele patronen op die bruikbaar zijn en verschillende technieken. Het valt haar op dat één van de leden wat stilletjes is. “Wat is er aan de hand, Melissa, heb je wat bedenkingen?” “Ik vind het op zich wel een leuk idee maar ik ben niet goed genoeg om hieraan mee te kunnen doen, ik ben nog niet zo lang bezig als jullie.” “We kiezen natuurlijk wel een patroon en techniek waarmee we allemaal kunnen werken en als het echt niet lukt, helpen we je gewoon, ja toch?” roept Desirée. Iedereen beaamt het en de dames gaan weer verder met hun werkjes. Geerte schrijft ondertussen vast een taakverdeling op. “ Ik denk dat we het beste iets kunnen doen zoals bij ons clubvaandel, dat iedereen een aantal blokjes maakt die we later aan elkaar zetten. De blokjes zullen we 15x15cm maken. Voorstellen voor patroontjes kun je bij mij inleveren. Ik zal kijken wat er binnen komt en aan de hand daarvan met jullie verder kijken of we iets maken met 1 patroon, een herhaling van een stuk of drie patroontjes of 25 verschillende patroontjes.” “Misschien kunnen we juist voor iets moderners kiezen, met improvquilten of minimalistisch of juist maximalistisch.” zegt Annemie. “Dat lijkt me ook een heel leuk idee,” zegt Geerte, “we zullen zien wat er aan voorstellen binnenkomt.


Bij dit hoofdstuk kun je bijvoorbeeld patchwork blokken tippen, of de kleuren waarin het wandkleed gemaakt zou kunnen worden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0