· 

Valentina Morelli - Een dode van goede huize.

Weer een lekker tussendoor boekje. 

Deel 4 in de Dolce Vita serie.

Bij een bouwplaats wordt het lijk aangetroffen van Gabriele Marenzi, een graaf die aan het hoofd staat van een grote bouwonderneming. Deze onderneming wil een groot hotel plaatsen aan het strand, waar al tientallen jaren een hippiecommune woont.

Het boek is uitgegeven door de Fontein en vertaald vanuit het Duits door Marijn Thomas. Originele titel: Eine Leiche aus gutem Hause.

Het is een typisch boek uit de serie, een kort verhaal met een aantal vaste personages, zoals Isabella de non, de politieagent, de andere nonnen en de burgemeester. Het leest lekker weg, een lekkere whodunnit, zeer geschikt voor de ontspanning na een boek met een ingrijpend verhaal. Er is vrijwel geen karakterontwikkeling maar dat hoeft ook niet, daar is dit het verhaal niet voor. De link naar tegenwoordige frictie tussen grote projectontwikkelaars en tegenstanders zoals omwonenden en milieugroeperingen maakt het nog leuker om te lezen.

 

Kortom: Lekker spannend en tegelijkertijd ontspannend, zeer geschikt voor even tussendoor.

Reactie schrijven

Commentaren: 0