· 

C.L. Pattison - De Bloemist.

Voor de readshop heb ik de afgelopen paar dagen De Bloemist gelezen. Gisteren had ik het boek uit, dus de review geschreven. Maar ik had nog geen leuke foto's voor bij deze blog. Dus ik ben ook maar gelijk bij onze bloemist in het dorp geweest. Ik had nog een bloemenbon liggen, die heb ik meteen opgebruikt, maar niet voor bloemen. Ik heb er wat leuke kandelaars voor gekocht. Tijdens een wat langduriger stroomuitvalperiode een paar weken geleden, kwam ik er achter dat wij niet genoeg kandelaars hebben voor wanneer de stroom uitvalt. Dat heb ik nu dus geregeld. Ik ging eigenlijk voor een leuke vaas, ik heb wel verschillende vazen maar die zijn van boven allemaal vrij smal. Ik wilde graag een vaas die van boven wat breder is. Die heb ik nu dus nog steeds niet maar ik heb wel leuke kandelaars. Van glas, een paar groene lange en wat witte korte. Keileuk. Maar goed, de review. Alsjeblieft.

 

Amy Mackenzie is bloemiste en eigenaresse van een goedlopende bloemisterij. Haar bedrijf gaat verder dan de standaard boeketten, Amy maakt ware kunstwerken voor haar klanten. Het liefst voor James en Eleanor Elliott. Zij zijn alles wat Amy ook graag zou willen zijn, geliefd, rijk, glamoureus en gelukkig.

Het bedrijf van James is een vaste afnemer van de bloemwerken van Amy en nu willen ze voor een privéfeest ook een groot spektakelstuk. Amy is dolblij, het is buitengewoon goede reclame, en als bonus kan ze James lekker vaak zien.

Maar tijdens het feest gebeurt er een vreselijk ongeluk. Of had Amy er de hand in? Haar gedrag in de weken voor het feest is op zijn minst merkwaardig te noemen.  Korte tijd later gebeuren er nog meer vreemde voorvallen waarbij een dode en gewonden vallen. Wat is hier aan de hand? Wie heeft het op wie voorzien? Als het toch Amy niet was, wie dan wel?

 

Het boek is uitgegeven door HarperCollins en vertaald door Angela Knotter. Originele titel: The Florist. Op de omslag staat een foto van een witte roos, besmeurd met enkele bloeddruppels.

Het boek is geschreven in de tegenwoordige tijd en speelt zich in verschillende tijdvakken af. Beginnend bij nu, terugspringend naar drie maanden eerder toen de gebeurtenissen in gang kwamen en daarna wisselend tussen het heden en de loop van het verhaal.

De loop van het verhaal wordt af en toe onderbroken door de verslagen van diverse politieverhoren. Deze dragen bij aan de spanning in het verhaal.

Het is een goede thriller die je tot aan het eind in spanning houdt over de vraag wie de dader is. Daarna blijf je ook het allerlaatste stukje nog geboeid lezen omdat je het waarom ook wilt weten. Een verrassend plot, zelfs als je op de correcte dader zit.

Het verhaal is vlot geschreven, niet te bloederig, het houdt je wel bezig tot je het uit hebt.

Het verhaal draait om Amy en de familie Elliott, James, Eleanor en haar zus Izzy. Het is een plotgebaseerd boek, dus de karakters maken niet echt een ontwikkeling door, tenzij je het veranderen van mening over een persoon als een ontwikkeling zou zien. Dan maken Amy, Eleanor, en rechercheur Kate Kilner zeker een ontwikkeling door.

Het boek is vanuit Amy geschreven, in de ik-persoon. Hoewel haar keuzes hier en daar wat bevreemdend zijn, op het stalkerige af, kun je je er wel in inleven. De diverse politieverslagen staan ook in de ik-persoon, van het desbetreffend personage.

 

In het boek staan verrassende vergelijkingen en originele zinnen, zoals: “In mijn blouse met stuifmeelvlekken en mijn verwassen capribroek voel ik me als een paardenbloem tegenover een aronskelk.” (Amy Mackenzie).

 

Kortom: Verrassend, boeiend, spannend maar niet bloedstollend. Een lekkere thriller die je niet loslaat.

 

Meer boeken van deze schrijfster: Alleen in het engels: The Guest book en The Housemate.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Annie van pinxteren (woensdag, 20 maart 2024 13:26)

    Leuk geschreven. Ik krijg er zin in om dit boek te gaan lezen

  • #2

    Gerie. (zaterdag, 23 maart 2024 13:59)

    Hoi Annie, bedankt voor je reactie. Het boek is zeker de moeite waard.