· 

Scrumptious Tiles.A

Het is lang geleden dat ik een haakblogbericht heb gepost maar ik heb in de tussentijd zeker niet stil gezeten. Ik ga gewoon verder met waar ik nu mee bezig ben, dat is de Scrumtious Tiles blanket van Scheepjes. Dit patroon, ontworpen door Jessica Wifall, had ik al ongeveer een jaar geleden gekocht, maar ik was nog met de Prism blanket bezig. Een andere keer ga ik het  misschien nog wel over die deken hebben maar nu niet. Het bijzondere aan de scrumptiousgarens van Scheepjes is, dat de garens gedeeltelijk uit gerecyclede plastic flessen bestaat. De Scrumptious Tiles is opgebouwd uit diamanten en vierkanten. De beschrijving staat in After Party 204, Er zijn diverse motieven diamanten en vierkanten. Bij de beschrijvingen wordt regelmatig verwezen naar vorige motieven. Bijvoorbeeld bij diamant B, toer 4, herhaal toer 4 van motief A, zonder kleurwissel. Dat werkt best verwarrend. En  als je dan net als ik in een klein groepje zit te haken en je zit ook nogal veel te kletsen, dan wil het gemakkelijk gebeuren dat je een toer uit een ander motief haakt. Op zich is dat niet zo heel erg. Als het aantal steken maar klopt. Er zit dan in mijn deken gewoon nog meer variatie dan er in de originele deken al zit. Bij mij zit er bijvoorbeeld een fout, of liever variatie, in de bruinrode diamant rechts van de grijsroze. Op het rode randje hadden popcorns moeten zitten, maar ik ben in mijn tekst nergens een popcorn tegengekomen. Terwijl die in het patroon echt duidelijk genoemd worden. Maar daar ben ik dus gewoon doorgegaan in het verkeerde motief. Voorlopig laat ik de diamant zo zitten. Wanneer ik na alle 243 motieven nog genoeg van deze twee garens over heb, maak ik nog wel een nieuwe. Misschien. Misschien ook niet, wanneer in het geheel niet opvalt dat daar eigenlijk popcorns hadden moeten zitten. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0