· 

Valentina Morelli, de mysterieuze gast.

 

Dit boek heb ik op mijn ereader gelezen. Ik leen vaak boeken via de onlinebibliotheek. Net als bij de gewone bibliotheek heb je dan ook een uitleentermijn. Omdat ik mijn ereader in bed en op vakantie gebruik, heb ik dan geen computer bij de hand om te verlengen of nieuwe boeken te lenen. Daarom leen ik altijd 1 serieus boek en 1 lekker wegleesboek. Zo'n typisch lekkerwegleesboek zijn de boeken in de Zuster Isabellaserie.

 

Valentina Morelli – La Dolce Vita – Zuster Isabella- De mysterieuze gast.

 

Het verhaal:

In het klooster van zuster Isabella verblijft een gast. Op zich niet gek, dat gebeurt vaker, maar deze gast laat zich nauwelijks zien. Ze woont geen enkele dienst bij en bij de maaltijden is ze er niet langer dan strikt noodzakelijk. En het lijkt wel of ze ook nog de jonge nieuwe zuster-in-opleiding, oblate Donna volgt.

Zuster Isabella heeft maar weinig tijd om zich er druk over te maken, omdat ze steeds bezig is met de rommel die twee loodgieters maken, die het verwarmingssysteem van het klooster moeten repareren.

Zelfs voor Matteo Silvestri heeft ze maar weinig tijd. Dat komt goed uit, want carabiniere Silvestri is veel te druk met zijn angst dat de maffia zijn intrede in hun dorpje heeft gedaan, wanneer er steeds ingebroken wordt.

Dan wordt Donna vermoord aangetroffen, vlak nadat ze bij zuster Isabella een mysterieus briefje in haar zak gemoffeld heeft.

Over het boek:

Uitgeverij De Fontein.

Over het verhaal:

Het leest gemakkelijk weg, een vermakelijke whodunnit/whydunnit zonder veel poespas. De personages gaan geen echte ontwikkeling door maar dat hoeft ook helemaal niet. Dit is gewoon een lekker doorleesboek zonder pretenties.

Reactie schrijven

Commentaren: 0