· 

Quiltweekend maart 2024.

De foto hiernaast heb je al eerder gezien, het is mijn improvsamplertop. Deze heb ik gebruikt als voorbeeld top voor het allereerste quiltweekend dat ik georganiseerd heb. Ik wilde al een hele tijd zo'n weekend organiseren, maar ik durfde steeds niet. Van de winter heb ik dan toch maar de stoute schoenen aangetrokken en een locatie geboekt. Ik had nog geen idee wat ik precies wilde gaan doen, ik had nog geen aanmeldingen, sterker nog, niemand wist dat ik dit weekend ging organiseren. Om het voor mezelf niet al te spannend te maken, heb ik appjes gestuurd naar de verschillende quiltbees waar ik bij ben en naar wat directe quiltvriendinnen. Binnen een week of twee had ik mijn plaatsen al bezet, met zelfs een klein wachtlijstje. Dat was ook niet zo heel moeilijk, er is maar beperkt plaats. 5 deelnemers en ik. 

Aangezien ik op dit moment helemaal in de ban ben van improvquilten, werd me al snel duidelijk dat dit ook het thema van het weekend zou worden. Ik wil mezelf ook graag uitdagen.

Op vrijdagmiddag arriveerde iedereen en maakten we kennis met elkaar. Ik kende iedereen al, maar de deelnemers kenden elkaar nog niet, op een enkele uitzondering na die elkaar al ooit kort ontmoet hadden. De dames kozen ieder hun eigen plekje en gingen na mijn wat chaotische, overenthousiaste uitleg gauw aan de slag. Gelukkig had ik ook een werkbeschrijving gemaakt, zodat de quiltsters nog even rustig konden nalezen wat mijn bedoeling was. 1 deelneemster was wat later, haar heb ik de uitleg 1 op 1 gegeven. Toen was ik al weer een heel stuk rustiger en gestructureerder. 

 

Omdat het voor de dames de eerste keer was dat ze zich bezig hielden met improv, zijn ze op er voorzichtig in te komen, eerste begonnen met stroken snijden. De een alles keurig op hetzelfde formaat, de volgende taps toelopend, weer een ander willekeurige breedtes en weer een ander tapstoelopend en willekeurige breedtes.

Na diverse blokken te hebben gemaakt, kon er al gauw geschoven worden en stelden de deelneemsters zich zelf veel vragen. Waren de blokken al af? Kon er nog wat in gesneden worden? Waren het er genoeg? Genoeg vragen om op zaterdag mee verder te gaan.

Hier en daar dus nog wat versnijden, nog een strook erbij, een strook eraf, op een andere manier puzzelen. Met verhitte gemoederen bleef iedereen druk bezig. In de middag bleek er dankzij de eerdere voortvarendheid zelfs nog tijd gevonden te kunnen worden voor een lekkere wandeling.

Wegens omstandigheden kon niet iedereen aan het thema werken maar niet getreurd, er werd toch lekker gewerkt met goed resultaat. 

Al met al kijk ik terug op een superweekend. Ik heb al meteen een volgend weekend gereserveerd op deze prachtige locatie en wel 11 tot en met 13 oktober 2024. Aangezien niet iedereen dit weekend mee kon doen, houd ik voor het volgende quiltersweekend hetzelfde thema aan. Op de Quiltersweekendpagina staat meer informatie. Als jij ook graag mee wilt doen, neem dan contact met me op via het contactformulier. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0