· 

Deron Hicks - Het Van Goghmysterie.

Dit boek heb ik gelezen voor mijn lokale boekwinkel, Readshop van Esch in Sint-Michielsgestel. De reviews die ik schrijf over hun boeken, kunnen zij weer in de winkel gebruiken. Ik zelf lees op die manier ook boeken die ik anders waarschijnlijk niet gelezen zou hebben. Zoals dit boek, dat een jeugdboek bleek. Ik werd getriggerd door de titel, omdat ik ook in kunst geinteresseerd ben. 

 

De review:

 

Verhaal in het kort:

In het museum zit een jongen die geheugenverlies blijkt te hebben. Niemand weet hoe hij daar gekomen is of waarom hij nou juist daar opduikt. Hij wordt tijdelijk in een pleeggezin geplaatst. Zijn nieuwe pleegzusje, Camille, besluit hem Art te noemen, omdat er Arthur in zijn shirt staat. Met zijn pleegmoeder en Camille, gaat Art de volgende dag weer naar het museum. Daar ontdekt hij sporen naar zijn verleden. Met Camille op zijn hielen, begint hij aan zijn speurtocht maar maar dan worden ze plotseling ontvoerd. 

 

Informatie over het verhaal:

Tegelijkertijd met het verhaal van Art lees je ook het verhaal van de ontvoerder, Dorchek Palmer. De hoofdstukken wisselen elkaar mooi af. Art ontwikkelt zich van een stille onzekere jongen naar een steeds resoluter, daadkrachtiger persoon, naarmate hij zich meer herinnert. De kinderen werken als detectives om het mysterie van Art op te lossen . Er wordt veel uitgelegd over schilderijen en over hoe vroeger verf gemaakt werd, heel interessant. De hoeveelheid kennis van Art over schilderijen en hun schilders en hoe zij vroeger werkten, komt eerst wat onwaarschijnlijk over maar daar wordt een logische verklaring voor gegeven.

 

Informatie over het boek:

In het boek staan QR-codes die je kunt scannen voor plaatjes van de genoemde schilderijen in het boek en meer informatie over die schilderijen. Erg leuk gedaan. 

Het is een jeugdboek voor jeugd van 10-12 maar ook voor oudere kinderen is het spannend en informatief om te lezen. 

Het is een serie waarvan ik de rest ook zou willen lezen. Dit is boek is als los boek ook goed te lezen. Een ander boek  uit deze serie is: De Rembrandtroof.

Het boek is uitgegeven door Uitgeverij De Fontein

 

Kortom: spannend, informatief, interactief en origineel.

 

 

De van Goghquilt op de achtergrond van 1 van de foto's heb ik zelf gemaakt, naar aanleiding van een expositie in Veldhoven, jaren geleden. De titel van de quilt is:  Vincent, jouw kamer of de mijne?

Reactie schrijven

Commentaren: 0