· 

Workshopdag Gestelse Quilt Club.

Na een jaar was het eindelijk weer zover, tijd voor de workshopdag van de Gestelse Quilt Club. We zijn natuurlijk begonnen met koffie en lekkers, waarna we snel aan de slag gingen met de stofjes. Iedereen kreeg een combinatie van stofjes in haar lievelingskleur, die had ik vantevoren al opgevraagd. Ikzelf had het blok al voorbereid, dus ik liep rond en kon helpen waar nodig. De dames begonnen met het maken van twee keer 8 Half Square Triangles (HST) tegelijkertijd. Ik had vantevoren al uitgerekend hoe groot de beginvierkanten daarvoor moesten zijn, dus die had ik al op maat gemaakt. Volgens diverse dames klopte de omschrijving niet. Tot grote hilariteit bleek dat ik bij iedereen het verschil tussen een vierkant en een rechthoek nog eens uitleggen. Uiteindelijk bleek dat zowel de omschrijving als de tekening gewoon goed waren. Natuurlijk, zou ik zelfs willen zeggen. En nu wist ik het zeker. Door de longcovid moet ik alles heel erg goed plannen, en dat had ik nu dus ook gedaan. Ik ben nog nooit zo goed voorbereid aan een workshop begonnen. Mijn voorbeeld was op tijd af, zelfs zonder nachtwerk. Heerlijk. Dat had ik al veel eerder moeten doen. Deze aanpak ga ik mij eigen maken, het is echt heel handig. Scheelt heel veel stress. 

Nou had ik de foto's netjes rechtop gezet, zet de computer die ene toch weer op zijn kant. Nou ja. Ik doe mijn best.

En het resultaat van de snelste van de dames, in dit geval Ada:

Reactie schrijven

Commentaren: 0