· 

En nu verder met collagequilts.

Lente.
Lente.

Collages maken. Dat heb ik altijd heel leuk gevonden maar hoe krijg je iets leuks? Ik plakte me een slag in de rondte, maar het werd nooit iets. Tot ik begin maart 2021 meedeed aan een instagramchallenge, georganiseerd door Carola Mokveld, van Ruimte-voor-kunst. Een van de opdrachten was het maken van een collage. En je begrijpt het al, het leek nergens op. Je moest gelijk 4 collages maken, steeds hetzelfde formaat, dezelfde materialen, iets andere vorm en uiteraard een andere compositie. Ik had 4 x niks. Maar die 4 niksen waren samen toch best een beetje aardig. Ik besloot om dan maar gelijk door te zetten en te blijven plakken, tot ik iets leuks kreeg. Ik had nog ergens een supermooi servetje liggen, ik heb stempels, verf, medium, papier, heel veel stof, aan de gang. Met een vriendin had ik een thema afgesproken, Lente. Niet te veel tegelijk willen doen, less is more, zeggen ze. En voila, het resultaat: Ik ben blij. Daarna nog aan de gang met een iets andere techniek, scraplapjes, gesso, acrylverf. Ge-inspireerd op een veld krokussen, ik zeg het er maar bij. Iets minder blij makend, maar wel leuk om te doen. Geen regels, gewoon aan de gang. En ik zou alles in mijn blog zetten, ook de minder blij makende dingetjes.

Reactie schrijven

Commentaren: 0