· 

Geboortetegels.

In ons dorp, eigenlijk in het hele land, waarschijnlijk in de hele wereld, onstaan allerlei initiatieven om het voor mensen indeze moeilijke tijd toch iets leuker te maken. Ik kan zeer weinig hier aan bijdragen, maar er is 1 ding dat ik kan. Quilten. Nou blijkt er hier dus een initiatief te zijn, waarbij er kraampakketjes samengesteld worden voor de pasgeborenen in onze gemeente, die nu natuurlijk geen kraamvisite kunnen ontvangen. Mijn aandeel is, dat ik kleine nine-patches maak en dan in het middelste witte blokje de naam van de baby schrijf, met watervaste pen, gebruikmakend van een beetje Handlettering. Gebruik ik het toch nog ergens anders voor, dan alleen in mijn bullet journal. 

Ik ben tijdelijk helemaal old school bezig, nu met ninepatches en nog steeds met de nieuwe tafelloper, waarin een heleboel drunkard's path blokjes verwerkt zitten. Begin maart ben ik nog net naar het quiltersweekend van het quiltersgilde geweest, toen kon het nog. Daar heb ik weer een opfrisser gekregen hoe de achterkant van je top ook alweer gestreken moest worden. Naadjes open, alles 1 kant uit, ik deed maar zoals het mij het beste uitkwam. Nu ik de opfrisser heb gehad, weet ik weer wat theorie die ik door de jaren heen eigenlijk vergeten was, of gemakshalve weggestopt. Hetzelfde effect. Zorgen dat de naadjes als het ware in elkaar grijpen, zodat het systeempje zichzelf versterkt. Dan heb je ook meer controle over de strakheid van de kruispuntjes, waar de blokjes bij elkaar komen aan de voorkant. Voorlopig is dit weer mijn go-to methode. Op de foto kun je ook goed zien hoe ik gestreken heb, 1 naadje naar boven, dan de andere naar beneden. En zo verder. Bij de tafelloper, waarbij meerdere blokken aan elkaar genaaid moeten worden, heb ik het reeds genaaide stuk ook steeds in de buurt, zodat ik bij ieder nieuw toe te voegen blok weer kan zien welke kant de naadjes uit moeten. En dat gaat meestal goed. Nog steeds niet perfect, maar he, ik blijf leren. Ook de kleine vierkantjes op de kruispunten zijn op de foto goed te zien. Vaak vallen ze met een klein beetje druk al de goede kant op.

Reactie schrijven

Commentaren: 0