· 

Rozeta deel 2.

Met deze CAL heb ik echt heel veel moeite. Niet met de steeksoort, het zijn gewoon stokjes, tot nu toe, maar dat rond haken. Ik heb week drie nog niet af gekregen, ik heb het ding al vier keer uitgetrokken. Het begint steeds te bobbelen en dat wordt steeds erger, tot ik het op een gegeven moment niet eens meer recht krijg. Eigenlijk start morgen week 8 maar daar ben ik dus nog lang niet. De tweede keer dat ik opnieuw begon, dacht ik dat ik misschien te strak haakte, dat mijn steken geen ruimte hadden en dat het daarom bobbelde. Niet dus. De derde keer heb ik een kleinere haaknaald gepakt. Dat werkte wel, maar niet goed genoeg. De vierde keer nog een kleinere haaknaald. Nog steeds niet goed genoeg. Nu de vijfde keer, ben ik de meerderingen wat strakker en de minderingen wat losser gaan haken en dat lijkt goed te komen. Mijn cirkel is ook ronder. Ik kreeg eerst een soort lobbige zeshoek. Ook leuk maar dat gaat dus niet goed. Nu is het nog een tijd tapestrytechniek, dus dat je de tweede kleur achterlangs meeneemt. Over een paar weken gaan we over naar de overlaytechniek, dan moeten er ook weer steekmarkeerders in. Die hangen bij mij allemaal al in mijn Prism Blanket dus die heb ik niet meer. Geen nood, Richard Kapteijns van Jens Mannenmode in Sint-Michielsgestel heeft mij een hele stapel steekmarkeerders gegeven. Ik heb uiteraard meteen gedeeld met de andere leden van mijn haakgroepje. We zijn er blij mee, bedankt Richard. Gauw weer verder haken, nu lijkt het echt goed te gaan.

Reactie schrijven

Commentaren: 0