· 

Rozeta week 1.

Van dit proeflapje in tapestrytechniek, of tapisserietechniek, in net Nederlands, heb ik veel geleerd. Het begon er al mee, dat ik puur uit gewoonte mijn magische ring vol maakte met twaalf vasten, in plaats van 12 stokjes. Daarna heb ik steevast de toer gesloten met een halve vaste in de verkeerde steek. Daardoor lopen mijn spietjes scheef, terwijl ze eigenlijk recht hadden moeten zijn. Maar goed, daarvoor is het dus ook een proeflapje. Ik heb van de fouten geleerd en ik vind het lapje zo ook leuk. Waarschijnlijk ga ik er meer maken en dan heb ik weer onderzetters die niet aan de glazen en bekers blijven hangen. Altijd handig. 

Nadat ik het proeflapje had gemaakt, sloeg de pech toe. Wegens groot succes van dit project, bleken er zelfs bij de vooruitbestelling niet voldoende pakketten op voorraad te zijn, mijn pakket zou bij de tweede batch zitten, maar nog wel op tijd aankomen. Helaas, niet dus. Bij de derde batch dan, net een dag te laat. Nou ja, dat maakt dan ook nog niet zoveel uit. Groot was dan ook mijn teleurstelling, toen bij het uitpakken bleek, dat er twee tinten vervangen waren door andere tinten. Er zat een kaartje bij, met de tekst: "Lucky You, je hebt een gratis bookazine van Scheepjes omdat er tinten uit je kit vervangen zijn". Lucky Me?? Nou zo voelde het niet. Een groen is vervangen door mosterd en een lila door roze. Het bookazine is dan wel leuk maar toch, ik kan ook heel oud kunnen worden zonder dat boek. Na mij over de eerste teleurstelling heen gezet te hebben, ben ik toch maar begonnen. Uiteindelijk kleurt het mosterd heel leuk met het donkerblauw. Misschien valt het roze dan ook wel mee. Het gaat uiteindelijk om het geheel. En het patroon blijft net zo mooi. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0