Ebru (marmeren) op stof.

Op de eerste foto voorgebeitste lapjes die te drogen hangen, voor de workshop Ebru, marmeren, op stof, bij Oya's atelier in Ermelo. Hetty, Christel, Elise en ik hebben ons uitstekend vermaakt en ons de basisprincipes van het marmeren op stof eigen gemaakt. Bij het eerste vel ontdekten we dat we meer verf mochten gebruiken. We hebben gewerkt met stokjes, kwasten, pipetjes, en kammen. Maar er is nog meer mogelijk,denk aan stokjes, veren, een vork etc. Hoe verder de middag vorderde, hoe mooier de vellen werden. Ook is het erg leuk om te zien dat we allevier al duidelijk herkenbare kleurvoorkeuren en onze eigen stijl hebben, ook al hadden we van te voren nog niet met deze techniek gewerkt. Uiteraard hebben we ook in kleurstellingen gewerkt die niet direct in ons lievelingspalet liggen en hebben we ons ook qua patronen niet ingehouden. Onder de foto's volgt nog een klein stukje tekst.

Sommige foto's staan op zijn kant, die heb ik op de computer rechtgezet, maar de website draait ze dan toch weer op hun kant. Tja, ik ben quilter, geen fotograaf noch it-er. Maakt niet uit. Het was een hele leuke dag, met een lekkere lunch met Turks tintje. Ik kan Oya's atelier van harte aanbevelen. Hopelijk is binnenkort haar website ook online.

Christel heeft op het eind van de dag nog ge-experimenteerd met de textielverf die zij verkoopt via haar webwinkel. Deze textielverf heeft zijn eigen voor- en nadelen ten opzichte van de originele marmerverf maar het ging in ieder geval wel. Altijd leuk. Voor de voorbehandeling heb ik het mengsel van Nienke Smit's blog, verfvirus gebruikt, 3 liter water, 100 ml sojamelk en 1 eetlepel soda-ash. (Dit laatste heb ik overigens vervangen door gewone soda. Niet helemaal hetzelfde, maar toch).

Reactie schrijven

Commentaren: 0