· 

Atelierroutequilt.

Dit is een detail van de quilt die ik aan het maken ben voor de expositie door de deelnemers aan de atelierroute 2019 van de gemeente Sint-Michielsgestel. Ik maak de quilt met de Westaleemallen. Voor de foto heb ik de cirkelmal gebruikt. Ik had eerst een probleem met mijn naaimachine en de mallen, omdat mijn naald niet precies in het midden van het rulervoetje stond. Volgens de naaimachinedealer was er geen probleem met de naald, dus ging hij er niets aan doen. Het voetje was ook goed, dus zou ik om de afwijking heen moeten werken. Ik was al begonnen om precies op te schrijven bij welke richtlijnen ik welke afwijking zou moeten inbouwen, om toch een goed resultaat te krijgen. Tijdens het quiltfestival in Birmingham sprak ik met iemand van Brother (het merk van mijn naaimachine) en hij zei dat ik gewoon de stand van mijn naald kon wijzigen door de steekwijdte aan te passen. Zo simpel.... En dat was ook echt de oplossing van mijn probleem. Ik heb daar zelf nooit aangedacht. De steek staat ingesteld op stiksteek, die is gewoon recht, steekbreedte 0. Dacht ik. Blijkt dat standaard 3,5 of zo te zijn. Nu zet ik hem met de mallen op 4,0, niks aan de hand. Hoera, groot feest, de vlaggen hangen uit. De atelierroute is op 14 en 15 september en 21 en 22 september. Ik doe op beide weekenden mee. Aan de deelnemers is gevraagd of zij werkstuk willen maken en dat willen exposeren in de Meander. Natuurlijk wil ik daar ook aan meedoen, daarom ben ik met die quilt bezig. Kan ik tegelijkertijd mijn skills met de mallen oefenen. De expositie is van 14 tot 18 september, in De Meander.

Deze laatste foto is nog een oefenblokje. In het echt wordt het blokje blauw. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0