· 

Ondertussen.

Het tuinseizoen is in volle gang en ik dus ook. Nieuwe planten erin, dode planten eruit. En wat ziet mijn oog? Een hele kudde kevers op mijn rozemarijn. Ik heb onmiddellijk internet geraadpleegd en het blijkt het rozemarijnhaantje te zijn. Die eten ook graag lavendel. Ik nog eens kijken en jawel hoor, ook op mijn lavendel. En dat vind ik erg. Ik heb honderd lavendelstruiken in mijn tuin, dus als daar een plaag in zit, ben ik niet blij. Ik spuit geen rommel, dus dat betekent met de hand iedere kever eruit plukken. Ik ben nu ruim een week bezig en van de ruim tweehonderd per dag, ben ik nu al terug naar 83. Ik verwacht over een paar dagen wel weer een lichte explosie als de volgende lading eitjes uitkomt, maar ik denk dat ik er redelijk op tijd bij was. In de tussentijd is mijn naaimachine voor onderhoud naar de dealer geweest, dus ik heb tussen het kevervangen door ook niks wezenlijks gedaan. 

Goed nieuws: Voor de vliesofixworkshop hebben zich al drie dames gemeld, alleen voor een andere dag. Dat gaan we regelen in het najaar. Voor 22 juni blijft de workshop gewoon staan. Fijn hemelvaartsweekend, allemaal.

Reactie schrijven

Commentaren: 0