· 

Rijkers vlaggenlijn Juli t/m December.

Ik zie dat ik in mijn blog wel het vlaggetje voor juni heb gepost maar de rest nog niet. Ik loop nog steeds een aantal vlaggetjes achter, maar ik heb toch al een hele inhaalslag gemaakt. De vlaggetjes hebben natuurlijk een voor- en een achterkant. Het lijken er dus meer dan het zijn, omdat ze met tweeen 1 vlaggetje vormen. Wat was ook alweer de vlaggenlijn van Rijkers? In juni 2019 bestaat Rijkers Naaimachines 100 jaar. Dat willen ze vieren door vlaggenlijnen te maken, iedere maand een vlaggetje waar je een ander kenmerk van je naaimachine voor kan gebruiken. Ik heb al een aantal dingen gedaan die ik nog nooit had gebruikt. In Juni was het patchwork, dat kende ik natuurlijk wel. Juli was appliquatie, dat was ook bekend. Maar toen begon het. Augustus: Tweelingnaald. Die bleek ik twee te hebben. Nooit gebruikt. Nu wel. Het zwarte vlaggetje. September Knopen en knoopsgaten. Een knoop aanzetten met de naaimachine, dat kan dus. Wist ik niet. Maar eerlijk gezegd kan ik het met de hand sneller. Oktober: meanderen en embossing. Het oranje vlaggetje. November: naaien met een dikke draad. Bovendraad en onderdraad. Gele vlaggetje. Mijn naaimachine vond het dikke garen boven niet zo leuk. Lag misschien ook aan de naald. Mijn naald met het grootste oog bleek een ledernaald te zijn. Het dikke garen in de spoel ging probleemloos. Dat levert nog nieuwe mogelijkheden op. December was allerlei siersteken. Dat was natuurlijk heel leuk. Ik was vergeten dat mijn naaimachine zoveel siersteken had. De rest volgt nog. Ik probeer nu iedere week een vlaggetje te doen, dan ben ik op tijd klaar. Ik heb geen idee waarom de meeste vlaggetjes op hun kant staan. In mijn computer staan ze allemaal recht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0