· 

Quiltersweekend 2019.

Het thema van het weekend was: Een-Fout maakt sterk. Zoals gewoonlijk kon ik vantevoren niks met het thema. Dat is ieder jaar zo. Ik kijk eigenlijk al niet eens meer naar het thema, want daar heb ik vantevoren toch niks aan. Ik kijk wel naar de materialenlijst, waar ik dan de stoffen van meeneem die mij aanspreken. Vaak is de lijst zo uitgebreid dat je er verschillende richtingen mee uitkan, dus hoef je meestal ook niet alles mee te nemen. Bij de materialenlijst stond ook een natuurfoto, bijvoorbeeld uit National Geographic. Ik heb dus een National Geographic aangeschaft. Dat was nog even een zoekwerk, er stonden wel drie uitgaves van National Geographic in de winkel. Een ging voornamelijk over gebouwen en architectuur uit de oudheid, 1 over het heelal en gelukkig ook 1 met natuurfoto's waar ik misschien wel iets mee zou kunnen. En ja hoor, na uitleg van het thema, waarbij dus duidelijk werd dat we de natuurfoto gingen vertalen naar een abstracte quilt kon ik er mee uit de voeten. Deze eerste foto is mijn uitgangspunt. De originele foto is gemaakt door Carsten Peter op Borneo. De foto staat in National Geographic 03/2019.

Ik heb heb de helling en de lucht als vlakverdelers gekozen en de rotspunten vereenvoudigd tot gelijkzijdige driehoeken. Voor het quiltwerk heb ik mijn Westalee rulers gebruikt. Helaas brak bij het tweede quiltje steeds mijn garen. Ik heb de naald vervangen, de onder- en bovendraad opnieuw ingeregen maar dat hielp allemaal niets. Weer thuis heb ik mijn naaimachine schoongemaakt. Gezien de hoeveelheid stof die zich verzameld had in mijn spoelhuis, denk ik dat dat de oplossing was maar ik heb dat nog niet gecheckt. Ik heb eerst nog gewerkt aan het vaandel voor de Gestelse Quilt Club. Die moet eerst af. Dan de vlaggetjes voor Rijkers. Dan teQStiel en daarna pas de andere dingen. Tot nu toe maakte ik de Quiltersweekendquilts op chronologische volgorde af, maar misschien ga ik dat wel omdraaien. Ik weet het nog niet. Maakt ook niet zo veel uit. Als er maar af en toe wat afgemaakt wordt.

Reactie schrijven

Commentaren: 0