· 

Westalee ruler workshop.

Vorige week heb ik een workshop Westalee Rulerwork gevolgd, bij Atelier Fat Quarter in Culemborg. Het was erg leuk om te doen. Westalee Rulerworks is een relatief nieuwe quilttechniek, waarbij je met mallen werkt voor je naaimachine. Je hebt een apart voetje nodig voor je naaimachine en de mallen (rulers, linialen) en dan kun je aan de gang. We hebben eerst met een "cross-hair" strepen gezet op gesandwichte pakketjes. Dit, om middelpunt, midden horizontaal en verticaal en de diagonalen aan te geven. Hier richt je de mallen dan naar. Het is een heel precies werkje, je moet met je naaimachinevoetje tegen de mallen drukken, maar weer niet zo hard, dat de mallen verschuiven. Onder de mallen hebben we een rubberen plakstripje geplakt, om te voorkomen dat de mallen schuiven. En we werkten met schildershandschoentjes van de action, waar de vingertoppen van de duim en de wijsvinger af geknipt waren. Ik heb een hekel aan quilten met handschoentjes, omdat ik iedere keer als ik een draadje of iets wil pakken, die dingen weer uit en aan moet doen. Maar met die blote vingertopjes kan ik alles pakken wat ik wil en de bedekte andere vingertopjes kunnen de quilt en de mallen op hun plek houden.  Hoewel het werken met de mallen natuurlijk steeds mooier wordt, wanneer je meer oefent, bevalt het resultaat mij al meteen. De mallen zijn niet goedkoop, maar het resultaat is echt heel mooi, zelfs al op dag 1. Ik heb natuurlijk meteen de basisset aangeschaft, maar ik wil meer. (Wie niet). Mijn verjaardag is pas geweest, ik zal een ander smoesje moeten verzinnen om mij (te laten) verwennen met meer mallen. Ik heb er al 1 bedacht. Mijn moeder is bezig met een quilt, waarbij ze toevallig net een patroon wil gebruiken voor het doorquilten, dat met een speciale mal gemaakt kan worden. Ze wil van die  halve cirkels op vaste afstand. En dan in diverse richtingen. Dat gaat helemaal goed komen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0