· 

Wips van december.

Dit is de Round Robin waar ik aan gewerkt heb. Het principe van een Round Robin, is dat je met een aantal mensen de quilt maakt. Je maakt een aantal afspraken met je groepje, dat in ons geval uit vijf personen bestond. Je kunt afspraken maken over formaat, thema, kleur, materiaal. Wij hadden het formaat en het materiaal afgesproken. Verder niets. Je begint zelf, in dit geval met een medaillon in het centrum van de quilt. Die staat niet op foto overigens. Op de foto zie je alleen een stukje van de vier randen. Na het middenstuk geef je je top door aan de volgende in het rijtje. Je krijgt zelf ook het middenstuk van iemand anders. Dan maakt iedereen de eerste rand. De top wordt weer doorgegeven en je krijgt een top met 1 rand. Net zo lang tot je je eigen medaillon weer terug hebt. Je hebt geen idee wat de anderen met jouw medaillon gedaan hebben. De hoofdkleur van de totale top kan veranderd zijn, de techniek, het thema. Alles is mogelijk.  Deze top is al een paar jaar klaar maar ik ben nu pas aan het sandwichen toegekomen. In de kerstvakantie heb ik de achterkant gemaakt en de quilt gesandwicht. Mijn randen zijn gemaakt door: Louise Schrijnemakers, Tinie Vriens, Afina Bruins en Margreet Michel.

Verder heb ik nog gewerkt aan de Jitterbug en de Disige.


Reactie schrijven

Commentaren: 0