· 

Jitterbug 1.

Hoewel ik het al heel druk heb met diverse projecten, ben ik toch weer een nieuw project begonnen. Gewoon omdat het leuk is. Een eenvoudig patroon, waar je niet bij na hoeft te denken. Geen moeilijke hoekjes, gewoon lekker old school patchwork. Want ik kan natuurlijk pas gaan quilten wanneer de top klaar is. Ik heb vorig jaar in mijn kerstpakket (ik ruil kerstpakketten met quilters) een layered cake gekregen met metallic lapjes van Benartex erin. Ik heb lang nagedacht over hoe die lapjes te verwerken maar toen ik op instagram de quiltsnips van Missouri Star Quilt Company zag, wist ik het, dat moest het gaan worden. Dus ben ik lapjes in vieren gaan snijden en van het wit, grijs en groen ben ik vierkanten en rechthoeken gaan snijden. De witte en groene vierkanten heb ik op elkaar genaaid tot driehoeksvierkanten. Dat is een handige en snelle methode om mooie driehoeken te krijgen, zonder dat je zelf moeilijk moet doen met de hoekjes.  Die gaan vanzelf goed. Hieronder meer foto's, zodat je kunt zien hoe je het blok in elkaar zet.

Je maakt dus eerst een fourpatch met twee gekleurde en twee grijze vierkantjes. Hier zet je een grijze rechthoek onder. Ernaast komt nog een grijze rechthoek met een gekleurd vierkantje. Dit geheel leg je even aan de kant. Je pakt dan 1 driehoeksvierkant, waar je een grijze rechthoek bovenaan naait. Dan een grijze rechthoek met gekleurd vierkantje aan de zijkant. Samen vormt dit weer een vierkant, dat je aan je eerste vierkant naait, dat je net weggelegd hebt. Het vierkant met de groene driehoek ligt dan links van het vierkant met de gekleurde chain.

Reactie schrijven

Commentaren: 0