· 

Procion, kleurenpalet, resultaat.

Hier hangen de 28 lapjes, nee, 31, na mijn sodaoplossingvergissing. Plus natuurlijk mijn kadolap.

Nadat de lapjes 21 uur in de verf- en sodaoplossing hebben gezeten, heb ik ze bevrijd uit de zakjes en met koud water gespoeld. Daarna had ik ze met heet water en zeep moeten spoelen, dan nog een keer met koud water en dan had het goed moeten zijn. Maar ik ben maar een beetje eigenwijs. Ik durfde de lapjes niet goed bij elkaar in een emmer heet water te doen. Ik zag na drie lapjes het water al verkleuren en dacht dat na het 31ste lapje, alles wel ongeveer dezelfde kleur zou hebben. Ik dacht slim te zijn en eerst alles te drogen, dan heet te strijken en dan een half uur met zeep te wassen. 

Dit is het resultaat na het strijken. Ik was superblij. Wat een geweldige, sprankelende kleuren. Toen het wassen. Dat moest, heet, met zeep, een half uur. Mijn wasmachine heeft geen programma voor heet, een half uur. Dus dacht ik, twee keer een kwartier, op 30 graden. Met 6 colourcatcher doekjes. Moet goed gaan. Toch?

Niet. Mijn lichte lapjes hebben een soort oranje "grunge-effect gekregen en mijn donkere lapjes zijn niet meer zo sprankelend. Meer pastel. Leuk, maar niet zo geweldig als de vorige foto. De volgende keer was ik de lichte lapjes apart, draai ik het 60 graden programma met colourcatcher doekjes en doe ik bij de laatste koudwaterspoelbeurt een scheut azijn. Voor de zekerheid. 

Gelukkig had ik nog mijn kadolap. Ik had nog wat verfoplossing over. Ik heb toen een lap in de soda gelegd, flink nat in een bakje gedaan en aan de ene kant rode verfoplossing erbij gedaan en aan de andere kant blauwe verfoplossing. In het midden beide kleuren door elkaar gedruppeld.

Voor mijn gevoel zijn de kleuren hier wel lekker sprankelend gebleven, maar dat zal wel niet. Ik ben er in ieder geval wel heel blij mee.


Reactie schrijven

Commentaren: 0