· 

Stofverven met procion, kleurenpalet

Voor een dagje lekker verven moet je best veel voorbereidingen treffen. Bescherming: Plastic over je werkblad, poedermasker, achterwand bescherming, schort, rubber handschoenen. Dan spullen klaarzetten, potten verfpoeder, schrijfpapier voor aantekeningen, pen, genummerde lapjes, voldoende bakjes (hiervoor heb ik al dat ijs gegeten, ik had gewoon die lege bakjes nodig, sodaoplossing, pipetjes, lepels, keukenweegschaaltje, lege verfcontainers (ik heb lege, schoongemaakte flessen wasverzachter gespaard voor dit doel). Telefoon uit en de stekker uit de voordeurbel. Ik heb mijn kinderen een sleutel gegeven, zodat zij zichzelf binnen konden laten. Tot dit punt had ik er al drie uur opzitten. Ik ben licht chaotisch, het kan sneller maar voor mijn doen had ik het goed voor elkaar. Volgende keer kan sowieso al sneller, omdat ik nu een lijstje heb gemaakt. Toen het verf mengen. Dat duurde bijna een uur. Kan veel korter, dankzij mijn lijstje en omdat ik nu de looproute ook beter uitgewerkt heb. 

 

Toen kwam het echte werk. Het afmeten van de juiste hoeveelheid soda- en verfoplossing in ieder zakje, omgerekend naar mijn grote van lapjes. Het is echt veel handiger om eerst de grote van de lapjes te lezen op het verfvirusblog van Nienke en dan ook die menghoeveelheden te gebruiken. Maar ik moest zo nodig weer een andere maat lapjes gebruiken. Dat is een hoop rekenwerk, maar ik denk dat ik het goed gedaan heb. Ik zal het straks zien wanneer ik de lapjes uit ga spoelen. Ze moesten minstens vier uur in de verfoplossing blijven liggen, maar ik was pas laat klaar en ben eerst gaan slapen. Vandaag had ik overdag diverse andere dingen te doen, dus ik kom er nu pas weer aan toe. Na 21 uur. Nou ja, die vier uur zitten wel goed. Volgende keer het resultaat.

Reactie schrijven

Commentaren: 0