7-Seas.

 

Dit was mijn allereerste quilt, uit mijn allereerste quiltboek. Er zijn er al velen gevolgd, quilts en boeken.

 

Het patroon was in groen, zonder lijnen langs de rand. Ik heb dus mijn allereerste patroon al gelijk naar mijn eigen smaak aangepast. Eigenwijs? Mogelijk. Eigen wijze, zeker.

 

Het is een bedsprei, 2 persoons. Mijn schoontante, die me liet kennismaken met quilts, stelde al voorzichtig voor of ik niet beter eerst een kussen kon maken. Maar ik wist het zeker, dit is wat ik wil.

Afscheidsquilt

Deze 7 Friendshipstarquilts maakte ik voor het afscheid van mijn familie en vrienden in de VS en Canada. 1 van deze quilts heeft zelfs een paar jaar in Japan gewoond en woont nu al weer een aantal jaar in Nederland.

Double Weddingring

Het summum van traditioneel, de Double Weddingring. Die heb ik diversen gemaakt, geen hele spreien, maar gewoon twee ringen. Met en zonder puntjes in het midden. Van traditionele en iets minder traditionele stofjes. De schotels verbergen de gegevens van het getrouwde stel. Ik geef deze quilts ook vaak bij huwelijksjubilea.

Inflatie

Stacking Coins, Chinese coins. Dit patroon heeft diverse namen. Is het een traditionele quilt? Ik weet het niet. Het patroon is oud, ik heb het uiteraard een beetje aangepast, de rijen horen even breed te blijven, maar ik vind het zo leuker. De stoffen zijn niet traditioneel. Voor mij voelt deze quilt echter wel als een traditionele quilt.